Pe 14, Oradea se vindecă de durerea în 14

Pe 14 iunie Oradea este invitată din nou la urne pentru a se pronunța cu privire la alipirea comunei Sînmartin.

Agenția de publicitate Bizmart a pregătit o campanie independenta, pro bono, de incurajare la vot. Datorita neprezentării populației orașului Oradea într-un număr suficient nu a fost atins un cvorum obligatoriu de 30% și Referendumul nu a fost validat din primul tur.

Campania a pornit de la expresia pur românească „Mă doare-n paișpe”, expresie care se referă, fără dubii, la nepăsare. Mesajele de încurajare a participării la vot în turul 2, din 14 iunie, de tipul „În 14 nu ne mai doare-n 14” propuse de Initiativa Urbana, au fost preluate și distribuite în social media foarte rapid de orădeni. “Pentru prima dată, am văzut acest mesaj pe contul unui social friend (Sebi T.) și apoi tot mai des. Agenția de publicitate Bizmart a avut susținerea unui grup de inițiativă serios. Grupul a fost activat de domnul Prof. Dorin Popa de la Millésime, alături de creativii Alexsandra Popa și Sebastian Olar (creatorul campaniilor „Romanians are smart!” și „Bucharest not Budapest” pentru ROM), producătorul radio Emil Trifa, actorii Mirela Lupu și Sebastian Lupu, cu suportul echipei din agenție, Art Director Gergo Meleg și Otilia Pop. În urma unui brainstorming activ, într-o sâmbătă dimineața, s-a punctat necesitatea găsirii unui remediu pentru Durerea-n 14 manifestată atunci când vine vorba de necesitatea participării și exprimării unui drept civic: VOTUL! Campania s-a realizat foarte rapid – nu ne-am permis multe finețuri. Spotul video a fost înregistrat în mai puțin de 2 ore. Sperăm să atragem atenția cu această campanie celor care sunt imuni la campaniile standard de promovare a acțiunilor electorale sau de sprijin a unor cauze!” – Mihai Cristian Pop – Bizmart.

vizual 1 vizual 3 vizual 4 vizual 5 vizual 6 vizual 7 vizual 8

Campania se desfășoară în mediile online și offline. Campania va avea un spot video, un vizual, un set de acțiuni în social media, câteva acțiuni stradale de testare a cetățenilor pentru virusul durerii în 14 de către voluntari și emiterea de rețete cu indicația participării la votul din 14 iunie pentru remedierea afecțiunilor provocate de acest virus.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *